Les finques

Treballem 48 hectàrees de vinya pròpia, repartides en 10 finques.

En aquestes 10 finques podem trobar diferents tipus de sols. Com poden ser sols de tapàs, argilosos o un sol mol abundant anomenat panal. Dintre de les diferents finques també i trobem diferents varietats de raïm ja siguin varietats autòctones o algunes de forànies.

Per ubicar-nos, la Terra Alta pertany a dues zones muntanyoses importants de la península: la Depressió Central Catalana i la Serralada Prelitoral.

Ambdues ens aporten unes condicions edàfiques i climàtiques privilegiades per al conreu de les nostres vinyes i oliveres.

I no oblidem també la proximitat amb els rius Ebre, Algars i Matarranya.

VINYA

L’altitud mitjana de les vinyes oscil·la entre els 350 i els 500 metres respecte al mar. La pluviometria mitjana està sobre els 350mm anuals, podent arribar fins a 500 mm a les zones pròximes als Ports.

 

Cal destacar d’aquesta regió el paper del vent, gràcies al qual la presència de mildiu i la podridura al raïm és més aviat escassa, i aquest aspecte provoca que la propia viticultura sigui molt més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

 

La varietat principal de les nostres finques és la Garnatxa Blanca, varietat per excel·lència de la Terra Alta, amb una quota del 33% de la producció mundial elaborada al nostre territori.

CLIMA

A nivell de clima podem destacar la oscil·lació tèrmica que tenim a la nostra zona. Els hiverns son freds i ventosos, amb episodis de neu puntuals, i els estius son calorosos i secs. Aquest interval tèrmic ajuda a la millor maduració del raïm, tant a nivell gustatiu com aromàtic.

 

Durant l’estiu hi ha una bona exposició solar que ens permet que el sol penetri més a la planta i l’ajudi a madurar de forma constant. Durant l’hivern, temps de descans per a la vinya, la planta emmagatzema les reserves suficients per poder brostar altre cop i tornar a créixer de cara a la primavera.

SÒL

A nivell edàfic, els sòls de la zona son pobres, generalment tapàs (argila) o panal, i de secà.

 

 

El tapàs produeix vins característicament nerviosos i potents; mentre que el panal contribueix a obtenir vins suaus, afruitats i amb un cert punt de dolçor.

 

 

El resultat que esdevé son raïms petits, amb molta concentració d’aromes i sabors característics.